Sentz® Liquid Solutions:

Er zijn diverse redenen om als gebruiker een beroep te doen op de producten van Sentz. 
In dit artikel gaan we in op de visie achter Sentz, de werking van de Sentz producten en de toepasbaarheid voor u als klant. 
Er zijn vele redenen om voor Sentz producten te kiezen. Eenvoud, kwaliteit en aandacht voor het milieu zijn voor ons de voornaamste.

Eenvoud: Sentz® maakt geen gebruik van een "te" uitgebreid assortiment waardoor u als consument door de bomen het bos niet meer ziet. 
Het gebruik van onze producten is absoluut veilig en betekent dan ook geen gevaar voor uzelf, uw uitrusting en uw kostbare wasmachine. Indien u niet over een wasmachine beschikt kunnen Sentz producten even goed handmatig aangebracht worden. 
Juiste dosering word vergemakkelijkt door de meegeleverde maatcap van exact 100ml.

Kwaliteit: Sentz® maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige componenten die zorgvuldig uitgezocht en ontwikkeld worden door ons eigen laboratorium. 
Dit zorgt er tevens voor dat wij ook producten op maat maken (concentratie, samenstelling, geur, kleur en verpakking). Het “ONE STOP SHOP” principe staat garant voor de hoge kwaliteit. 
Het complete traject van losse componenten tot een eindproduct bevindt zich onder één dak. Naast de inhoudelijke kwaliteit is er ook veel aandacht besteed aan vormgeving en keuze van de materialen. 
Dit opnieuw om de kwaliteit van Sentz® te benadrukken.

Aandacht voor het milieu: Ons milieu staat zwaar onder druk en iedereen moet zijn verantwoordelijkheden nemen. Sentz® maakt daarom geen gebruik van drijfgassen en andere aerosols. 
Fluorcarbon wordt door ons eveneens niet verwerkt vanwege de grote belasting voor mens en milieu. 
Het overgrote bestanddeel van onze was-en impregneermiddelen is geconditioneerd regenwater waardoor ook geen overbodige giftige oplosmiddelen gebruikt hoeven te worden. 
Een ander voordeel van regenwater is dat het zeer “zacht” water is. Sentz® is niet brandbaar en laat geen giftige dampen vrij. Sentz® wordt ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Wat is een ademend membraan? 
Iedereen spreekt over Gore-tex en Sympatex en noem maar op. Het principe is echter overal hetzelfde: een membraan is eigenlijk een heel dunne laag met minuscule gaatjes erin. 
Deze gaatjes laten transpiratievocht van binnen naar buiten ontsnappen terwijl regen niet van buiten naar binnen kan dringen.

Kan een membraan lek zijn? 
Nee, een membraan kan hooguit slecht werken omdat het vervuild is of omdat de buitenste laag stof van de kleding of uitrusting vervuild is waardoor deze water vasthoudt en zo een negatieve invloed heeft op het ademend vermogen.

Waarom opnieuw impregeneren? 
Alle nieuwe kleding en uitrusting is toch al behandeld in de fabriek? Klopt. Veel merken behandelen de stoffen reeds in het fabricatieproces. 
Externe factoren zorgen er echter voor dat de werking van deze producten door gebruik alsmaar minder worden. 
Veel strekken en buigen van de stof tijdens activiteiten zorgt voor het loslaten van de waterafstotende laag die rond de vezelstructuur aanwezig is. 
Een waterafstotende laag is ook vuilafstotend omdat het vuil dat in combinatie met water van de behandelde uitrusting “afparelt”. 
Na slijtage van de waterafstotende eigenschappen zal de ondertussen vuile uitrusting zorgen voor een sterk verminderde ademende werking van het membraan waardoor transpiratievocht vastgehouden wordt en het lichaam dus afkoelt.

Waarom wassen met een speciale zeep en niet met een gewoon wasmiddel? 
Een klassiek wasmiddel heeft een grovere moleculaire structuur die de gaatjes in het membraan verstopt waardoor het transpiratievocht niet meer naar buiten kan en het lichaam nat blijft. 
De meeste wasmiddelen die zorgen voor die “prachtige” kleuren en geuren zoals men ze meestal voorstelt op televisie, werken zo agressief dat niet alleen het membraan verstopt maar ook de waterafstotende eigenschappen in een klap “weggevreten” worden.

Is dit product niet schadelijk voor de machine?
Absoluut niet. Het grootste gedeelte van de inhoud van onze producten is water.
Het product is volledig oplosbaar in water en na de laatste spoelbeurt is het overtollige product reeds weggespoeld uit de machine en zit onze werkzame stof in de behandelde uitrusting. 
Zowel Sentz®-n-Clean (het wasmiddel) als Sentz®-n-Dry (het impregneermiddel) zijn compleet biologisch afbreekbaar en werken niet belastend op het milieu. 
In de nieuwste generatie wasmachines heeft men zelfs standaard impregneerprogramma’s

Moet ik elke keer na het wassen ook opnieuw impregneren? 
Nee. Onze producten zijn zo op elkaar ingesteld dat u na een impregneerbeurt de eerst volgende drie keer enkel hoeft te wassen vooraleer een nieuwe impregneerbeurt zich opdringt.

Hoelang gaan de producten mee? 
2 jaar is geen enkel probleem. Let op: de producten moeten altijd vorstvrij bewaard worden en niet permanent aan zonlicht worden blootgesteld.

Textiel:
Sentz®-n-Dry: Hoog kwalitatief impregneermiddel om uw favoriete buiten(sport)kleding waterafstotend te maken zonder het ademend vermogen aan te tasten. 
Sentz®-n-Dry is eenvoudig aan te brengen op stoffen met een ademend membraan (Gore-Tex®, Sympatex®,…), Polar Fleece, Softshell en andere synthetische stoffen. 
Onze producten bevatten geen drijfgas en/of fluorcarbon, zijn milieuvriendelijk en bovendien ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Gebruik: Vooraf alle zakken leeg maken, Velcro® sluitingen (klitteband) correct sluiten en alle nietwasbare onderdelen verwijderen. Indien nodig de textiel eerst reinigen met Sentz®-n-Clean.

Machinewas: Zeepresten uit het zeepbakje verwijderen. 150ml (anderhalve doseerdop) per kledingstuk in het reservoir doen voor kinderkleding of lichte (hard)loop en fietskleding volstaat 1doseerdop per stuk. 
De wasmachine instellen volgens de wasinstructies op het etiket. Centrifugeren op lage toeren indien toegestaan. Drogen door kleding op te hangen of in de droger indien toegestaan (zie wasinstructies).

Handwas: 150ml (anderhalve doseerdop) in een wasbak met warm water doen. De kleding onderdompelen en lichtjes “kneden”. Uitspoelen met koud water tot het spoelwater helder blijft. 
Drogen door kleding op te hangen of in de droger indien toegestaan (zie wasinstructies).

Sentz®-n-Clean: Is een natuurlijke zachte zeep van uitstekende kwaliteit die uitermate geschikt is voor het reinigen van uw favoriete buiten(sport)kleding. 
Zowel ademende (Gore-Tex®, Sympatex®,…) als niet ademende stoffen worden weer schoon met Sentz®-n-Clean. Technische membranen krijgen opnieuw hun optimaal ademend vermogen terug. 
Andere materialen zoals foto- en fietstassen, rugzakken, tenten, …worden door Sentz®-n-Clean opnieuw schoon terwijl hun waterafstotende eigenschappen behouden blijven.

Gebruik: Vooraf alle zakken leeg maken, Velcro® sluitingen (klitteband) correct sluiten en alle nietwasbare onderdelen verwijderen.

Machinewas: Zeepresten uit het zeepbakje verwijderen. 100ml (1 doseerdop) per kledingstuk in het reservoir doen. De wasmachine instellen volgens de wasinstructies op het etiket. Centrifugeren op lage toeren indien toegestaan.
Drogen door kleding op te hangen of in de droger indien toegestaan (zie wasinstructies).

Handwas: 100ml (1 doseerdop) in een wasbak met warm water doen. De kleding onderdompelen en lichtjes “kneden”. Uitspoelen met koud water tot het spoelwater helder blijft. 
Drogen door kleding op te hangen of in de droger indien toegestaan (zie wasinstructies).

Uitrusting:

Sentz®-n-Dry Spray:  Is een hoog kwalitatief impregneermiddel voor de behandeling van:

a) kleding: Sentz®-n-Dry Spray is ontwikkeld voor behandeling van textiel met vochtabsorberende liner zonder het ademendvermogen van een technisch membraan (Gore-Tex®, Dermizax®,…) aan te tasten. 
Ook geschikt voor gebruik op Polar Fleece, Softshell en andere synthetische stoffen.

b) Uitrusting: Naast de behandeling van kleding is Sentz®-n- Dry Spray uitermate geschikt voor de impregnering van uitrusting zoals (foto)tassen, handschoenen, rugzakken, tentdoek (geen katoen), ... 
Onze producten bevatten geen drijfgas en/of fluorcarbon, zijn milieuvriendelijk en bovendien ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Gebruik: Reinig het te behandelen item indien nodig eerst met Sentz®-n-Clean (handwas of machinewas indien toegestaan). De spray tijdens de behandeling op ongeveer 30cm afstand houden om een goede dekking te verkrijgen. 
Op het moment dat het behandelde product begint te drogen, met een vochtige doek de eventuele witte resten wegvegen en rustig op kamertemperatuur alles op laten drogen. Daarna is de uitrusting klaar voor gebruik.

Leer:

Sentz®-n-Dry for Leather: Is een kwaliteits impregneer en onderhoudsproduct op waterbasis voor lederwaren. Bovendien is het 100% milieuvriendelijk.
Sentz®-n-Dry for Leather zorgt niet alleen voor een water- en vuilafstotende werking op bv. lederen (motor)kleding, golftassen, paardrij-uitrusting (teugels,...), tassen, handschoenen, enz. 
Ook word bijvoorbeeld het leder “gevoed” waardoor het soepel wordt of blijft en zo langer mee zal gaan. Het is uitermate geschikt om ademende, technische artikelen (type Gore-Tex®,Sympatex®) te behandelen.

Gebruik: Reinig indien nodig eerst met Sentz®-n-Clean for Leather. Spuit vervolgens van een afstand van ongeveer 20cm het artikel in met Sentz®-n-Dry for Leather. 
Verdeel met een katoenen doek de melkachtige oplossing egaal over de behandelde oppervlakte. Zorg ervoor dat de naden en stiksels ook voldoende bewerkt worden. Nadien met een vochtige doek de eventueel overgebleven resten verwijderen.

Sentz®-n-Clean for Leather: Is een kwalitatief hoogwaardig reinigingsmiddel op waterbasis voor lederwaren. Bovendien is het 100% milieuvriendelijk. 
Sentz®-n-Clean for Leather zorgt voor een grondige reiniging van al uw lederen (motor)kleding, golftassen, paardrij-uitrusting (teugels), tassen, handschoenen, enz. zonder de kleuren aan te tasten. 
Het is uitermate geschikt om ademende, technische artikelen (type Gore-Tex®, Sympatex ®) te behandelen.

Gebruik: Verwijder eerst het oppervlakkige vuil met wat water en een borstel. Spuit vervolgens vanop een afstand van ongeveer 20cm het artikel in met Sentz®-n-Clean for Leather. 
Laat de Sentz®-n-Clean for Leather ongeveer 10 minuten inwerken en verwijder nadien met een katoenen doek de achtergebleven vuilresten. 
Achteraf behandelt u indien nodig uw uitrusting met Sentz®-n-Dry for Leather om het leder optimaal te voeden en de waterafstotende eigenschappen te vernieuwen.

Tip: Laat natte lederen kleding of uitrusting rustig drogen op kamertemperatuur en niet in de directe omgeving van warmtebronnen. Dit om het “barsten” van het leder te voorkomen.


Schoenen:

Sentz®-n-Dry for Footwear: Is een universeel impregneermiddel voor schoenen op waterbasis en bovendien 100% milieuvriendelijk. 
Sentz®-n-Dry for Footwear zorgt ervoor dat uw kostbare schoenen water-en vuilafstotend worden zonder het eventueel aanwezige ademende membraan (typeGore- Tex®) te verstoppen zodat de afvoer van zweet maximaal blijft werken. 
Droge voeten verminderen aanzienlijk de kans op blaarvorming. Sentz®-n-Dry for Footwear kan toegepast worden op glad leder, nubuck of suede en synthetische materialen zoals Cordura®. 
Sentz® producten bevatten geen fluorcarbon en zijn bovendien ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Gebruik: Verwijder het oppervlakkige vuil met een borstel. Indien nodig, reinig de schoen eerst met Sentz®-n-Clean for Footwear. Daarna Sentz®-n-Dry for footwear grondig aanbrengen. 
Even laten intrekken en dan met een vochtige doek de melkachtige resten verwijderen. Schoenen op kamertemperatuur laten drogen.

Sentz®-n-Clean for Footwear: Sentz®-n-Clean for Footwear is een universele schoenenreiniger op waterbasis en bovendien 100% milieuvriendelijk. 
Het gebruik van Sentz®-n-Clean for Footwear verlengt de levensduur en verzorgt het uiterlijk van alle types schoeisel. 
Sentz®-n-Clean for Footwear is uiterrmate geschikt voor het behandelen van schoeisel vooorzien van technische ademende membranen zoals Gore-Tex®. Sentz® producten bevatten geen fluorcarbon en zijn bovendien ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren.

Gebruik: Maak de schoenen eerst nat onder de kraan. Verwijderen vervolgens het oppervlakkige vuil met een borstel en breng vervolgens op de nog natte schoen de Sentz®-n-Clean for Footwear grondig aan. 
Even laten intrekken en dan onder de kraan afspoelen. Schoenen op kamertemperatuur laten drogen.

Sentz® D-Feet 2-in-1 formule: Verfrissend voor voeten en benen. Geur absorberend voor schoenen. Sentz® D-Feet is een hoogwaardige oplossing voor 2 vaak voorkomende klachten bij sporters, namelijk oververhitte voeten en stinkende schoenen. 
Deze milieuvriendelijke oplossing mag rechtstreeks op de huid en in uw schoenen gespoten worden. Verlicht ook het gevoel van “zware benen”. Ingrediënten: Aqua, Parfum, Menthol, Dpg, Alcohol.

Gebruik: Spuit Sentz® D-Feet van ongeveer 20cm afstand op de te behandelen zone (voeten, benen)

Sentz® Beezwax: Is een milieuvriendelijke en tegelijkertijd hoog performante behandeling voor alle glad leder. Het voedt het leder in de diepte en voorkomt hierdoor dat het gaat “kraken” of “breken” door uitdroging. 
Bovendien bezorgt het je leder een hoog waterafstotende eigenschap. Sentz® Beezwax is ontwikkeld met zowat het hoogste gehalte aan natuurlijke bijenwas verkrijgbaar op de markt, zijnde tot 30%. 
Hierdoor is het uiterst geschikt voor leder schoeisel, zowel sportieve schoenen als uw stadsschoenen. 
OPMERKING: het correct behandelen, lees “voeden” aan de hand van Sentz® Beezwax, beïnvloedt op positieve manier de levensduurte van al uw lederen schoeisel, laarzen en materiaal.

Hydratatie:

Sentz Re-Fresh Sentz®: Is een met water verdunbaar milieuvriendelijk reinigingsconcentraat dat speciaal ontwikkeld is om drinksystemen (bidons of reservoirs zoals Camelbak®, Hydrapak® ) op efficiënte wijze te reinigen. 
Restanten van o.a. suikerhoudende en/of andere energiedranken die zijn opgedroogd. Dit is een reinigingsproduct, niet geschikt voor inwendig gebruik.

Gebruik: Sentz® Re-Fresh is een geconcentreerd product en dient altijd met warm water (±40°C) vermengd en verdund te worden. Het mengsel zeker 2 uur laten inwerken op de vervuiling. 
Bij hardnekkige vervuiling mag dat langer zijn. Masseer de waterzak zodat het mengsel goed verdeeld wordt. Zonodig nog met een zachte borstel het oppervlak bewerken. 
Ook de zuigslang voorzichtig masseren zodat het vuil los komt. De waterzak ledigen en met schoon warm drinkwater grondig naspoelen. Voorkom dat er los vuil en productresten achterblijven. 
De vernieuwde actieve formule voorkomt de kans op algen- en bacteriële aangroei.

Doseeradvies: Het reservoir voor de helft vullen met warm (40°C) water en vervolgens Sentz® Re-Fresh toevoegen: 50ml (halve doseerdop) voor preventief onderhoud of voor langdurig opbergen van een reservoir.  
100ml (1 doseerdop) voor sterk vervuilde systemen. Sentz® Refresh is gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare oppervlakte-actieve bestanddelen.

Deel dit bericht:

0 Reacties

Plaats een reactie