Heeft u altijd al willen weten hoe u het best uw jacht en outdoor kleding kunt onderhouden?
Over een paar maanden is het weer zover. Het jachtseizoen! 
Slecht weer zit er aan te komen en uw dierbare jas hangt alweer een tijdje in de kast, dit is het moment om uw kleding te onderhouden en klaar te maken voor het onvoorspelbare weer. Wacht dus niet te lang!
 
Eenvoud
Sentz® maakt gebruik van geselecteerde assortiment zodat het voor u als gebruiker duidelijk en overzichtelijk is. Het gebruik van onze producten is absoluut veilig en is geen gevaar voor uzelf, het milieu en uw uitrusting.
 
Kwaliteit
Sentz® maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige bestandsdelen die zorgvuldig door het laboratorium zijn uitgezocht en ontwikkeld. 
Hierdoor kan Sentz zijn eigen producten zelf samenstellen (concentratie, samenstelling, geur, kleur en verpakking). 
Het “ONE STOP SHOP” principe staat gegarandeerd voor de hoge kwaliteit. Het complete traject van losse bestandsdelen tot een eindproduct bevindt zich onder één dak. 
Naast de inhoudelijke kwaliteit is er ook veel aandacht besteed aan vormgeving en keuze van de materialen. Dit opnieuw om de kwaliteit van Sentz® te benadrukken.
 
Aandacht voor het milieu
Het milieu staat zwaar onder druk en iedereen moet zijn verantwoordelijkheden opnemen.
Sentz® maakt geen gebruik van drijfgassen en andere aerosol. 
Er wordt geen gebruik gemaakt van Fluorcarbon omdat dit schadelijk is voor mens en milieu. 
Het grootste bestandsdeel van onze was-en impregneermiddel is geconditioneerd regenwater! 
Dit is veel beter voor het milieu en zorgt er voor dat er geen giftige oplosmiddelen worden gebruikt.
Een ander voordeel van regenwater is dat het zeer “zacht” water is. (Water met weinig kalk wat beter is voor uw wasmachine).
 
Sentz® is niet brandbaar en laat geen giftige dampen vrij.
Sentz® wordt ontwikkeld zonder gebruik te maken van proefdieren
 
Wat is een ademend membraan?
Iedereen spreekt over Gore-Tex, Sympatex, enz. Het principe is bijna overal hetzelfde: een membraan is eigenlijk een zeer dunne laag stof met minuscule gaatjes erin. Deze gaatjes laten lichaamsvocht van binnen naar buiten ontsnappen terwijl regen (water) niet van buiten naar binnen kan dringen.
 
Kan een membraan lek zijn?
Nee, een membraan kan slechter gaan werken omdat het membraan of de buitenste laag stof van de kleding vervuild is, dat houd water vast en geeft zo een negatieve invloed op het ademende vermogen.
 
Waarom opnieuw impregneren? Alle nieuwe kleding en uitrusting is toch al behandeld in de fabriek?
Klopt. Veel merken behandelen de stoffen in het fabricatieproces. 
Externe factoren zorgen ervoor dat de werking van deze producten door gebruik steeds minder worden. 
Het veel uitrekken van de stof tijdens activiteiten zorgt voor het loslaten van de waterafstotende laag die rond het membraan zit. 
Deze waterafstotende laag is ook vuilafstotend omdat de stof niks door laat, dit zorgt ervoor dat het vuil van de stof “afparelt”. 
Na slijtage van het membraan kan er ook vuil in het membraan komen te zitten. 
Dit heeft zware impact op de ademende werking van het membraan waardoor lichaamsvocht niet weg kan en het lichaam afkoelt.
 
Waarom wassen met een speciale zeep en niet met een standaard wasmiddel?
Een standaard wasmiddel heeft een grove moleculaire structuur die de gaatjes in het membraan verstopt waardoor het lichaamsvocht niet meer naar buiten kan en het lichaam vochtig blijft. De meeste wasmiddelen die zorgen voor die “prachtige” kleuren en geuren zoals in de reclames op televisie, werken zo agressief dat niet alleen het membraan verstopt raakt maar ook de waterafstotende eigenschappen in een klap “afgebroken” worden.
 
Is dit product niet schadelijk voor de machine?
Absoluut niet. Het grootste bestandsdeel van onze producten is water. Het product is volledig oplosbaar in water, na de laatste spoelbeurt is het overtollige product weggespoeld en zit het product in de uitrusting. Zowel Sentz®-n-Clean (het wasmiddel) als Sentz®-n-Dry (het impregneermiddel) zijn compleet biologisch, afbreekbaar en werken niet belastend op het milieu.
 
In de nieuwste generatie wasmachines heeft men zelfs standaard impregneerprogramma’s gestoken. Moet ik elke keer na het wassen ook opnieuw impregneren?
Nee. Sentz® is zo ingesteld dat u na een impregneerbeurt de eerst volgende drie keer niet hoeft te wassen. 
Pas als er een nieuwe impregneerbeurt aan zit te komen.
 
Hoelang gaan de producten mee?
2 jaar is geen probleem. 
Let op: de producten moeten altijd vorstvrij bewaard worden en niet permanent aan zonlicht worden blootgesteld.
Deel dit bericht:

0 Reacties

Plaats een reactie