Jachtlaarzen in leer of toch een paar rubber laarzen?

28 Nov 2019Jachtlaarzen- Rubberlaarzen voor de kraaienjacht

Wie kent het niet, een witte waas van dauw die op de velden ligt en diezelfde nattigheid die ook de grond drassig maakt. ’s Ochtends op weg naar de hoogzit merk je na een paar meter dat het moddergevecht weer is begonnen. Uit angst voor koude voeten ben ik rubberlaarzen eigenlijk altijd uit de weg gegaan. 

Tot vandaag! 

In de toekomst gaat dit zeker veranderen. Een paar dagen geleden kwamen de laarzen ‘Woodbeater 18’ van het merk Gateway1 hier aangewaaid…. Gespannen opende ik het pakketje en de eerste indruk was: Wow! Ze zien er niet uit als rubberlaarzen! Want de schacht heeft een honinggraat-structuur. Dit ziet er veel beter uit dan wat je zo gewend bent en het is ook niet van leer gemaakt. Toen kwam het belangrijkste…. Het was zo makkelijk om erin te komen en de pasvorm is precies zoals ik wenste! De schacht lijkt wel voor mij te zijn gemaakt, de laars is aangenaam in gewicht en heeft een enorm fijn voetbed. Zo comfortabel dat ik er, als test, drie uur lang mee door mijn appartement gelopen heb.

De jachtlaars na een week: 

Voor deze week stond de praktijktest op de planning! Door tijdgebrek lukte het alleen om ’s ochtends op reeënjacht te gaan, hoofdzakelijk vanuit een hoogzit. Om daar te komen moest ik een groot weiland over bedekt met kniehoog nat gras. Bij een temperatuur van 3 graden hield de 7mm dikke neopreen voering met speciale luchtcirculatie goed stand. Mijn voeten bleven warm en droog. Ik hoefde dus niet meer te twijfelen om lange tijd op de uitkijk stil te gaan zitten, zelfs op de grond niet. Je kunt het dan slecht treffen met een verkeerde schoenkeuze. De grond was extreem vies en koud na drie dagen regen, heel modderig. In de testperiode erna bleven de laarzen heel comfortabel en ook de antislip en makkelijk te reinigen zool hebben een goeddoordacht design. Stenen, grote takken en afgezaagde boompjes zijn nauwelijks voelbaar als je erop stapt. Ik wandelde nog even met de laarzen door een beekje om schoon de auto in te kunnen stappen. Thuis nog even door de regenton en klaar om aan de lucht te laten drogen! 

Conclusie na een week gebruik:

Niet alleen overtuigd maar een jachtlaars waarover ik heel enthousiast ben en die doet wat het belooft. Ideaal voor koude en natte dagen. Voor het jagen op kraaien, eenden en ganzen. 

De laarzen zullen het niet makkelijk hebben en veelvuldig gebruikt gaan worden in de nabije toekomst. Ik zal hier binnenkort weer over berichten……. 


Bron: https://www.kraehenjagd.eu/jagdausrüstung-für-die-krähenjagd/jagdstiefel-gummistiefel/